Hulplijn: 0318 - 54 7870

Nieuws

Tips>

Geplaatst: 14-01-2025

Stichting Schuilplaats is een landelijke, interkerkelijke hulpverleningsorganisatie voor psychosociale hulp vanuit een christelijke identiteit. Onze passie voor het helpen van mensen komt voort uit ons geloof dat elk mens als schepsel van God van waarde is. Onze hulpverlening is therapeutisch, concreet en oplossingsgericht. We geven ook advies aan predikanten en ambtsdragers en stellen onze diensten beschikbaar aan kerkelijke gemeenten en werken samen met burgerlijke gemeenten.

Ben jij een professionele hulpverlener en herken jij je in onze passie? Wil je van waarde zijn voor andere mensen? Stichting Schuilplaats heeft verspreid over Nederland tien hulpverleningslocaties. In ons team van 18 psychosociale hulpverleners hebben wij plaats voor nieuwe collega’s in regio Rotterdam. Zodoende hebben we de volgende vacature:

Psychosociaal hulpverlener
16 - 32 uur per week
voor de regio Rotterdam | locatie Ridderkerk

Taakomschrijving Psychosociaal hulpverlener
• Het bieden van psychosociale hulpverlening aan zowel individuele cliënten als aan echtparen en gezinnen.
• Het geven van informatie en advies aan cliënten en het aanbieden van diverse cursussen.
• Samenwerken en contact onderhouden met kerken, gemeenten en verwijzers.
• Vormgeven aan bekendheid en publiciteit door lezingen en presentaties.
• Meebouwen aan teamontwikkeling en kwaliteitsverbetering.

Profiel Psychosociaal hulpverlener
• Belijdend en meelevend lid van één van de reformatorische/christelijke kerken.
• Een afgeronde opleiding HBO MWD / Social Work / Psychosociaal Therapeut.
• Je kunt goed contact maken, je kent jezelf en kunt goed aansluiten bij de cliënt.
• Je geeft op een methodische en therapeutische wijze invulling aan de hulpverlening.
• Je werkt zelfstandig en bent ondernemend met een proactieve betrokkenheid.
• Ervaring in psychosociale therapeutische begeleiding is een pré!

Aanbod
Het betreft een vacature van 16 - 32 uur per week. We stemmen graag met je af welke mogelijkheden jij hebt. Binnen regio Rotterdam werk je samen met twee andere enthousiaste en gedreven hulpverlener(s) van Stichting Schuilplaats op onze locatie in Ridderkerk. Je bent daarnaast onderdeel van een groter team van hulpverleners die namens Stichting Schuilplaats op diverse locaties in het land werkzaam zijn. Er vinden vier teambijeenkomsten per jaar plaats voor onderlinge verbondenheid en inspiratie. Je salaris is in overeenstemming met CAO Sociaal Werk.

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer H.J.C. Rebel, teamleider hulpverlening. Telefoonnummer: 0318 – 526123. Ben je enthousiast over deze vacature? Stuur dan vóór 1 februari 2025 je sollicitatie met motivatie en CV naar info@stichtingschuilplaats.nl.

Verder lezen
Tips>

Geplaatst: 23-03-2020

Het is een vreemde en onwerkelijke tijd, nu we grotendeels aan huis gekluisterd zitten vanwege het coronavirus.
Dit betekent dat we ons hedendaagse leven moeten aanpassen aan de huidige situatie.

Voor degenen die een baan hebben betekent dit waar mogelijk dat zij nu vanuit huis werken. Gezinnen met kinderen proberen hun draai te vinden en thuisonderwijs te faciliteren. Voor degenen die in de zorg werken zijn deze tijden zwaar en kost het alle mogelijke energie om het hoofd boven water te houden. Maar ook voor degenen die alleen zijn, en zich ook eenzaam voelen, is het moeilijk om zo weinig sociaal contact te kunnen hebben.

In dit alles kan het piekeren de overhand nemen. We kunnen ons zorgen maken over onze eigen gezondheid, die van een familielid of andere naasten. We kunnen angst hebben voor de impact van het virus op de toekomst.

Alles bij elkaar zorgt dit ervoor dat onze mentale capaciteiten flink worden aangeboord. Om onder deze omstandigheden ons gezonde en nuchtere verstand te blijven gebruiken, te vertrouwen op en afhankelijk zijn van God, is het nodig om te letten op 'mentale gezondheid'.

Met onderstaande tips en adviezen hopen we je een beetje op weg te kunnen helpen.

1. Zoek en lees informatie van betrouwbare bronnen (Overheid, RIVM, Thuisarts.nl) en beperk de tijd dat je met het nieuws bezig bent (bijv. 2 momenten op de dag, max. half uur).
2. Houd in dit alles vast aan punten van hoop, bedenk iedere dag waar je dankbaar voor bent, leef in vertrouwen met God!
3. Zorg goed voor jezelf door thuis een vaste dagindeling aan te houden. Sta op tijd op en ga op tijd naar bed. Plan taken door de dag heen. Eet met een gebruikelijke regelmaat.
4. Zorg voor voldoende ontspanning en plezier, ook in deze tijd (bijv. ontspanningsoefeningen of leer jezelf iets nieuws aan)
5. Laat dingen waar je geen invloed op hebt los. Erken je gevoelens, maar beperk het piekeren. Komt tijd, komt raad!
6. Blijf in beweging voor goede conditie, slaap goed (en zoek tips en oplossingen als slapen moeilijk is).
7. Zoek contact met anderen (Skype, email, WhatsApp). Zorg goed voor elkaar in gezinsverband. Probeer te helpen of te ondersteunen. Praat erover met de kinderen. Geef elkaar ook de ruimte.
8. Vraag om professionele hulp als je merkt dat dat nodig is. Ook Stichting Schuilplaats stelt zich daarvoor beschikbaar. Voor bereikbaarheid zie informatie op de website.

Verder lezen