Geplaatst: 22-12-2022
Vacature Bestuurslid
Geplaatst: 08-09-2022
Stichting Schuilplaats heeft verspreid over Nederland een 12-tal hulpverleningslocaties met een team bestaande uit 16 psychosociale hulpverleners. Stichting Schuilplaats heeft een vacature voor: Psychosociaal Hulpverlener m/v - 20- 28 uur per week
Geplaatst: 07-06-2022
Vacature Psychosociaal hulpverlener DMW Goeree Overflakkee
Geplaatst: 07-12-2021
Je weet wel dat ontspanning, gezonde voeding, beter slapen, meer bewegen en stoppen met roken en/of alcohol goed voor je zijn. Je zou ook graag meer willen bewegen, maar hoe ga je dit aanpakken?
Geplaatst: 25-08-2021
U kunt zich nog steeds aanmelden voor de cursus Zelfvertrouwen in Woudenberg die dit najaar (2021) start. Meld u hier aan!
Verhuisd: Onze gesprekslocatie in Woudenberg is verhuisd naar de Maranathakerk, Frans Halslaan 21, 3931 LJ Woudenberg.
Geplaatst: 16-12-2020
16-12-2020 De coronamaatregelen zijn door het kabinet aangescherpt. Het heeft ook gevolgen voor ons hulpaanbod. Houd rekening met de volgende richtlijnen tot in ieder geval 19 januari 2021: 1. Begeleidingsgesprekken worden zo veel als mogelijk omgezet in online beeldbellen! Het doel is om de onderlinge contacten tot het minimum te beperken. 2. Er blijft wel ruimte voor fysieke contacten op onze hulpverleningslocaties wanneer de thuissituatie daarom vraag. Te denken valt bijv. aan een crisissituatie of als het thuis niet mogelijk is vanwege aanwezige kinderen. 3. De cursussen worden omgezet in online bijeenkomsten! We hopen op deze wijze het hulpaanbod voor te zetten. Schroom niet om bij twijfel contact met ons op te nemen!
Geplaatst: 14-10-2020
Het afgelopen weekend kwam Stichting Schuilplaats negatief in het nieuws in een artikel in De Gelderlander en het AD over homogenezingspraktijken.
Geplaatst: 01-09-2020
In de Cursus Verder na Echt-scheiding leer je hoe je verder kunt na een echtscheiding. Je deelt ervaringen en je krijgt handvatten aangereikt die je helpen om te gaan met de situatie.
Geplaatst: 23-03-2020
Het is een vreemde en onwerkelijke tijd, nu we grotendeels aan huis gekluisterd zitten vanwege het coronavirus. Dit betekent dat we ons hedendaagse leven moeten aanpassen aan de huidige situatie. Voor degenen die een baan hebben betekent dit waar mogelijk dat zij nu vanuit huis werken. Gezinnen met kinderen proberen hun draai te vinden en thuisonderwijs te faciliteren. Voor degenen die in de zorg werken zijn deze tijden zwaar en kost het alle mogelijke energie om het hoofd boven water te houden. Maar ook voor degenen die alleen zijn, en zich ook eenzaam voelen, is het moeilijk om zo weinig sociaal contact te kunnen hebben. In dit alles kan het piekeren de overhand nemen. We kunnen ons zorgen maken over onze eigen gezondheid, die van een familielid of andere naasten. We kunnen angst hebben voor de impact van het virus op de toekomst. Alles bij elkaar zorgt dit ervoor dat onze mentale capaciteiten flink worden aangeboord. Om onder deze omstandigheden ons gezonde en nuchtere verstand te blijven gebruiken, te vertrouwen op en afhankelijk zijn van God, is het nodig om te letten op 'mentale gezondheid'. Met onderstaande tips en adviezen hopen we je een beetje op weg te kunnen helpen. 1. Zoek en lees informatie van betrouwbare bronnen (Overheid, RIVM, Thuisarts.nl) en beperk de tijd dat je met het nieuws bezig bent (bijv. 2 momenten op de dag, max. half uur). 2. Houd in dit alles vast aan punten van hoop, bedenk iedere dag waar je dankbaar voor bent, leef in vertrouwen met God! 3. Zorg goed voor jezelf door thuis een vaste dagindeling aan te houden. Sta op tijd op en ga op tijd naar bed. Plan taken door de dag heen. Eet met een gebruikelijke regelmaat. 4. Zorg voor voldoende ontspanning en plezier, ook in deze tijd (bijv. ontspanningsoefeningen of leer jezelf iets nieuws aan) 5. Laat dingen waar je geen invloed op hebt los. Erken je gevoelens, maar beperk het piekeren. Komt tijd, komt raad! 6. Blijf in beweging voor goede conditie, slaap goed (en zoek tips en oplossingen als slapen moeilijk is). 7. Zoek contact met anderen (Skype, email, WhatsApp). Zorg goed voor elkaar in gezinsverband. Probeer te helpen of te ondersteunen. Praat erover met de kinderen. Geef elkaar ook de ruimte. 8. Vraag om professionele hulp als je merkt dat dat nodig is. Ook Stichting Schuilplaats stelt zich daarvoor beschikbaar. Voor bereikbaarheid zie informatie op de website.
Geplaatst: 19-03-2020
Het coronavirus en de maatregelen die genomen zijn, hebben ook invloed op het werk van Stichting Schuilplaats. We hebben maandagochtend 16 maart jl. besloten om de face-to-face contacten met mensen zo veel mogelijk om te zetten in telefonische consulten, beeldbellen (Skype/Teams) of mailwisselingen. Wanneer dat niet mogelijk of wenselijk is, wordt gekeken of de gesprekken uitgesteld kunnen worden tot nadere berichtgeving. In noodgevallen wordt gekeken naar mogelijke oplossingen. Deze afspraak geldt in ieder geval tot 6 april 2020. We vinden dit een heel vervelend besluit, maar voelen ons genoodzaakt en willen de verantwoordelijkheid dragen om mee te helpen de verspreiding van het coronavirus beheersbaar te houden. Hopelijk heb je hier begrip voor!
Geplaatst: 16-01-2020
Stichting Schuilplaats start hulpverleningslocatie in Huizen (Noord-Holland) Stichting Schuilplaats begint in januari 2020 met een hulpverleningslocatie in Huizen. Na overleg met diverse betrokkenen heeft de burgerlijke gemeente de stichting een subsidie toegekend om deze stap (pilot) mogelijk te maken. Schuilplaats kan daardoor inhoud geven aan psychosociale hulpverlening vanuit een christelijke levensbeschouwing. De hulpverlening is toegankelijk voor alle inwoners van Huizen.
Voel je je overbelast? Duizelt het je van alle dingen die je aandacht vragen? Lukt het je niet goed meer om te ontspannen? Vind je het lastig om als christen 'rust' vorm te geven in je leven? Wellicht is de training 'Je stress de baas!' dan iets voor jou! In de training leer je op een gezonde manier voor jezelf te zorgen. Je leert je grenzen kennen en aangeven. Ook is er aandacht voor het stellen van je prioriteiten en het naleven daarvan. Meld je aan via info@diaconaalmaatschappelijkwerk.nl of telefonisch via 0318-547870. Data: 2 maart, 16 maart, 30 maart, 20 april, 11 mei en 25 mei.
Geplaatst: 16-12-2019
Per 1 maart 2020 zijn de landelijke tarieven voor relatie- en systeemgesprekken bepaald op €65,00 per consult. Dit geldt voor zowel nieuwe als lopende trajecten. Het nieuwe tarief geldt voor alle trajecten binnen Midden Nederland en Zuid-West Nederland.
Geplaatst: 03-09-2019
Cursus Zelfvertrouwen in Woudenberg
cursus zelfvertrouwen Sliedrecht september 2019
Geplaatst: 13-05-2019
Op woensdagavond 22 mei 2019 om 19.30 uur wordt er vanuit het Diaconaal Maatschappelijk Werk Goeree-Overflakkee een thema-avond georganiseerd. Deze bijeenkomst vindt plaats in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente aan de Mozartsingel 2 te Dirksland; iedereen is welkom! Tijdens deze avond, die gericht is op het vergroten/verstevigen van je zelfvertrouwen, zal Lisanne van der Wekken als maatschappelijk werker dit thema verder uitdiepen. In de praktijk komt Lisanne regelmatig mensen tegen die worstelen met hun zelfvertrouwen. Ze denken vaak te klein van zichzelf en te groot van de ander. 'Wat zal de ander van mij denken' of 'Wat heeft de ander gedacht toen ik die ene stap deed? Wat vindt mijn omgeving ervan als ik mijn baan opzeg? Wat zullen mijn vrienden zeggen als ik een andere keuze maak dan ze gewend zijn? Wat betekent gezond zelfvertrouwen in het leven als christen?' Misschien zijn dit soort vragen wel herkenbaar. Tijdens deze themabijeenkomst wordt duidelijk waar deze vragen vandaan komen en hoe je ermee om kunt gaan. Tijdens deze avond zal er een collecte gehouden worden ten bate van het Diaconaal Maatschappelijk Werk Goeree-Overflakkee.
Geplaatst: 26-03-2019
De sluitingstijd van de vacature is verlengt tot 8 april 2019.
Geplaatst: 14-08-2018
Aanvaard de werkelijkheid, ervaar de pijn, pas het leven aan en pak het leven weer op.
De meeste mensen denken bij een jubileum aan een blijde gebeurtenis. Zowel in werk- als privésfeer kan er van alles te vieren zijn. Het is een mooie gewoonte om stil te staan bij mijlpalen in het leven.
Verstoorde verhoudingen, ruzies en onenigheid binnen de familie. Als gevolg van een zakelijk conflict, uiteenlopende visies of gebeurtenissen uit het verleden. Dit brengt vaak veel verdriet en pijn met zich mee.
Geplaatst: 29-09-2016
Je hebt verkering. Al een paar weken, maanden of misschien al wel een paar jaar. Verkering is leuk en gezellig, maar kan soms ook moeilijk zijn. Hoe weet ik of we bij elkaar passen? Hoe ver kunnen we gaan? Kan ik die ander echt vertrouwen? Zomaar wat vragen die je bezig kunnen houden als je al korter of langer verkering hebt.
Geplaatst: 02-08-2016
Adviezen voor ouders met pubers
Geplaatst: 13-05-2016
Vorige week zondag was het Moederdag. Door de vele aandacht ervoor in reclames en folders kan het u haast niet ontgaan zijn. Voor de één is het pure commercie, de ander vindt het leuk om moeder met iets persoonlijks te verwennen, een derde komt met grote en dure cadeaus aanzetten. Laten we dit fenomeen eens van dichtbij bekijken.
Geplaatst: 22-04-2016
Het vorige artikel ging over het thema verkering. Misschien dacht je wel: ‘nee hè, niet weer over verkering’. Er zijn al zoveel jongeren om je heen die verkering hebben, en jij hebt het niet. Misschien ben je wel één van de weinigen in je vriendengroep die nog geen verkering heeft. Dit kan soms best moeilijk zijn. Daarom willen we in dit artikel stilstaan bij hoe het is als je (nog) geen verkering hebt.
Geplaatst: 17-09-2015
Elke jongere is er tegenwoordig druk mee: social media. Met je telefoon kun je de hele dag online zijn. Even je likes bekijken op Facebook, een berichtje plaatsen op Twitter en een foto delen op Instagram.
Geplaatst: 23-03-2015
Wie het nieuws heeft gevolgd, zal het niet ontgaan zijn dat de SGP een spraakmakend plan bedacht heeft. De partij wil een publiekscampagne opzetten tegen overspel en voor relatietrouw.
Geplaatst: 14-02-2014
Ongetwijfeld is u de aandacht in de media voor Second Love niet ontgaan. Een datingsite voor ‘gelukkig getrouwde’ mensen. Want: ‘flirten is niet alleen voor singles’, zo luidt de slogan op de site.
Meer informatie
Vanuit verschillende locaties bieden we lokaal of regionaal hulp. Zo is hulp altijd bij je in de buurt.