Hulplijn: 0318 - 54 78 70

Hebt u een gelukkig huwelijk?

Ongetwijfeld is u de aandacht in de media voor Second Love niet ontgaan. Een datingsite voor ‘gelukkig getrouwde’ mensen. Want: ‘flirten is niet alleen voor singles’, zo luidt de slogan op de site. Als je vreemd wilt gaan of stiekem overspel wilt plegen, ben je hier op juiste adres. De kritiek op deze site wordt steeds luider. Na kamervragen van de SGP en een klacht van de SGP-jongeren, dook er deze week op internet een brief  op van een ‘moderne, ruimdenkende vrouw’ die D66 stemt. Maar waaraan dankt de site haar succes? Laten we eens op onderzoek uitgaan.

Website Second Love

Op de eerste vraag die de site stelt: ‘heb jij dat ook wel eens, dat je denkt aan vreemdgaan?’, antwoordt u misschien gemakkelijk met ‘nee’. Al is het maar om het fatsoen. Daarna wordt de tekst snel persoonlijker. Want wie herkent niet één van onderstaande gedachten?

  • Je bent weliswaar nog steeds gelukkig met je relatie en je wilt geen problemen in je relatie, maar de sleur maakt je er niet gelukkiger op.
  • Je betrapt jezelf erop dat je soms voor je uit zit te staren en denkt: ‘wat is mijn leven een sleur geworden’.
  • 72% van de vrouwen vindt dat passie en aandacht de dingen zijn die ze het meest missen in hun huidige relatie.
  • Je wilt geen grote veranderingen in je leven, maar je bent wel toe aan iets anders, iets nieuws, iets voor jou alleen.

Lange termijn oplossing

Het is een feit dat het perfecte huwelijk na de zondeval niet meer bestaat. Hoe mooi het geschenk van de liefde ook is, twee zondige mensen gaan er nooit altijd op de goede manier mee om. Er ontstaat sleur, je kwetst de ander en wordt gekwetst, je krijgt niet de aandacht en de intimiteit die je nodig hebt.

Het advies van de datingsite lijkt simpel: ‘doorbreek de sleur en doe eens iets gewaagds (vreemdgaan). Waarbij alles mag en niets moet’. Deze korte termijn oplossing zal zeker spanning en plezier opleveren, misschien zelfs wel voldoening, waardering en aandacht. Maar uit de verkeerde bron. Voor even. Uw dorst wordt niet echt gelest.

Investeer daarom in uw relatie. Als u gelukkig bent samen of als de sleur, problemen en zorgen de overhand krijgen. Ga samen op zoek naar wat jullie missen en naar waar jullie naar verlangen bij elkaar. Zoek wat u mist binnen uw eigen huwelijk. Ook uit een opgedroogde bron kan weer fris water stromen. Water dat uw dorst naar liefde en aandacht echt lest.