Hulplijn: 0318 - 54 78 70

Geen verkering... en dan?

Het vorige artikel ging over het thema verkering. Misschien dacht je wel: ‘nee hè, niet weer over verkering’. Er zijn al zoveel jongeren om je heen die verkering hebben, en jij hebt het niet. Misschien ben je wel één van de weinigen in je vriendengroep die nog geen verkering heeft. Dit kan soms best moeilijk zijn. Daarom willen we in dit artikel stilstaan bij hoe het is als je (nog) geen verkering hebt.

Hoe erg is het?

Als eerste is het goed om te bedenken dat het vaak helemaal niet erg is dat je nog geen relatie hebt. Jongeren zijn soms nog heel jong als ze een relatie krijgen. Dit is lang niet altijd handig. Als je nog op school zit of veel tijd bezig bent met andere dingen, kan het heel goed uitkomen dat je nog geen verkering hebt. Bovendien ben je zelf nog aan het ontwikkelen. Je denkt na over vragen als: wat wil ik worden, wat vind ik leuk en wat niet? Als je verkering hebt, heb je soms geen tijd meer om hierover na te denken. Jij kunt hier nu nog heel goed de tijd voor nemen. Bedenk daarom dat het niet erg is dat je nog geen verkering hebt. Gebruik de tijd nu je nog geen verkering hebt juist goed!

Blokkades

Misschien voelt het voor jou toch wel heel naar dat je geen verkering hebt, omdat je bang bent dat je nooit verkering krijgt. Bedenk dan eens goed of deze gedachte klopt en praat hier met iemand over. Waarom denk je dat je nooit een relatie krijgt? Misschien voel je jezelf niet mooi of niet slim genoeg. Of misschien ben je in de war, omdat je niet weet of je op jongens of meisjes valt. Je kunt ook last hebben van nare herinneringen uit het verleden. Het is belangrijk om te weten wat er voor jouw idee in de weg zit om een relatie te krijgen.

Mogelijkheden

Als je hierover nagedacht hebt, is het goed om hier iets mee te doen. Dit begint vaak door er met iemand over te praten. Een goede vriend of vriendin, je vader of moeder, of iemand uit de kerk. Bedenk dat je niet alles alleen hoeft te doen. Ook al heb je geen verkering, dan nog zijn er genoeg mensen om je heen die je kunnen en willen helpen. Heb het er ook vooral met de Heere God over. Hij heeft een plan met je en Hij weet het beste wat goed voor je is, ook als het over verkering gaat.

Merk je dat er dingen in de weg zitten om aan een relatie te beginnen en zou je daar eens met iemand over willen praten? Neem gerust contact met ons op.