Rouwverwerking

Iemand verliezen van wie u houdt, is een ingrijpende gebeurtenis. Het leven lijkt gewoon door te gaan, maar voor u wordt het nooit meer hetzelfde. Uw leven is voor altijd veranderd. Er lijkt een lege plek in uw hart geslagen te zijn die niemand meer kan vullen.

Zinloos

Hoe moeilijk het ook is, veel mensen hervatten zich weer na een verlies. Met gebrokenheid en pijn in hun hart proberen ze verder te gaan. Maar misschien lukt u dit niet. Dat kan komen doordat u steun mist van anderen, of doordat uw verdriet te groot lijkt om te dragen. Misschien lijkt het zelfs alsof God er niet meer is. Of denkt u dat het voor u helemaal geen zin meer heeft om verder te gaan met uw leven, nu die ander er niet meer is. 

Verwerking

In al deze levensvragen is het belangrijk dat er iemand voor u is. Wij willen u een luisterend oor en een helpende hand bieden. Verdriet en rouw kunnen niet opgelost worden. U kunt wel leren om uw verdriet te verwerken, de herinneringen een plek te geven en de draad van het leven weer op te pakken. Dit is geen gemakkelijk proces. Maar door de pijn en het verdriet heen zult u weer licht aan de horizon zien verschijnen.

Neem contact met ons op voor hulp bij verliesverwerking, of stel uw vraag via het formulier rechts op deze pagina.

Kijk ook eens bij onze gespreksgroep Rouw

Cliëntverhaal: Peter van den Heerde (71) verloor zijn vrouw

“Ik heb geleerd dat er geen strategie is om gevoelens van verdriet en rouw te voorkomen, maar dat verdriet en pijn bij het rouwproces horen. De gesprekken met de hulpverlener hebben mij geholpen om met mijn rouw om te gaan. Ik merkte dat de hulpverlener snel door had hoe ik in elkaar

zit. Met behulp van een whiteboard maakte hij duidelijk dat ik verder wilde zijn dan ik was. Hij zei: ‘Kijk, u zit nog in stap twee maar u wilt al bezig zijn met stap zeven. Dat gaat niet. Laat alle gevoelens van rouw, het verdriet, de pijn, de ontgoocheling eerst maar eens toe. Uw gevoelens zijn niet vreemd; die horen bij een rouwproces.’”

De naam Peter van den Heerde is gefingeerd. 

Benieuwd naar wat andere cliënten over Stichting Schuilplaats zeggen? Lees onze cliëntverhalen.

Zoekt u hulp bij rouwverwerking voor uzelf of een ander?

Neem contact met ons op.