Hulplijn: 0318 - 54 78 70

Vroegtijdige hulp is cruciaal!

‘Ik heb wel getwijfeld om te komen. De afgelopen weken na de aanmelding ging het echt beter.’

Van de hulpverlener
Misschien herkent u het wel. Is er eindelijk een afspraak bij de dokter gepland voor de pijn in uw schouder, lijkt het haast verdwenen. Of heeft u genoeg moed gevonden om hulp te vragen in de huishouding, lijkt er net wat meer overzicht te komen. En voordat we het weten, gaan we op dezelfde voet verder. Iets dat heel lang goed kan gaan, maar wat misschien toch erg veel energie kost.

Onze gesprekken met cliënten gaan niet alleen maar over ingrijpende, grote problemen. Vaak ook over het ontdekken van patronen die lang vol te houden zijn, maar die zitten als een steeds zwaarder wordende rugzak. We doen dingen op dezelfde manier, uit angst voor de consequenties die volgen op verandering. Bang voor afwijzing blijven we soms jaren hetzelfde doen. En vliegt het leven ons zomaar aan.

Uit  het werkveld
Zomaar wat voorbeelden van de afgelopen tijd.

Een jonge vrouw, veel zegeningen. Een man, kinderen en daarnaast het werk. Verschillende mooie bezigheden daaromheen. Maar dit alles werd ook teveel. Wat als nee zeggen betekent dat een bepaalde rol die ze had niet meer klopte? Bang voor afwijzing bleef ze teveel doen en werd dit zomaar een rugzak die steeds zwaarder ging wegen. Gelukkig vond ze de moed om hulp te vragen. Met elkaar keken we naar de waarden waarvanuit ze leeft en de veroordelingen die ze, met name in haar eigen hoofd, ervaart. Nu maakt ze haar keuzes vol overgave.

Een man van middelbare leeftijd. Een aantal verkeerde keuzes op het gebied van pornografie en drugs. Nooit groots, maar groot genoeg om niet het leven te leiden dat hij eigenlijk wilde voor de Heere. Zoekend naar wat eronder zit. Welke onrust hem misschien wel leidde. Een aantal gesprekken later merkt de man waar bepaalde triggers zitten. Wat hij écht belangrijk vindt en hoe hij hierin langzaam maar zeker keuzes kan maken die passend zijn. Soms kleine keuzes met een grote impact.

Kleine veranderingen
Beide voorbeelden laten zien hoe mooi het kan zijn om vroegtijdig hulp te vragen. Om vanuit kleine veranderingen zaadjes te planten voor een leven dat vervuld en gericht is op dat wat echt belangrijk is. Zoekend naar het goede leven voor God. Niet altijd makkelijk, wel vol overgave. En dan besef ik dat dit voor mij de meerwaarde is. Aan mogen sluiten bij de levensovertuiging van de ander en hulpverlening met Perspectief bieden!

Dankzij alle giften is er deze laagdrempelige hulpverlening mogelijk. Dank daarvoor!

Leer mij, HEERE, Uw weg,
ik zal in Uw waarheid wandelen (psalm 86:11a HSV)