Identiteitsproblemen

U zit niet goed in uw vel. U voelt zich gespannen of onzeker. Of u voelt zich minderwaardig. Misschien heeft u last van (milde) depressieve klachten. Al deze klachten kunnen voortkomen uit één bron: een identiteitsprobleem.

Persoonlijkheid

Identiteit staat voor persoonlijkheid, dat wat eigen is aan uw persoon. Iedereen is uniek geschapen en heeft dus een eigen unieke persoonlijkheid. Als het u niet lukt om hier vorm aan te geven, bijvoorbeeld omdat u dat in uw onveilige thuissituatie nooit geleerd heeft, levert dat spanning op. Uw identiteit komt niet tot uiting. Het zit als het ware opgesloten in uzelf, wachtend om tot bloei te kunnen komen.

Proces

U kunt uw identiteit ontwikkelen. Er bestaan geen vastgestelde behandelplannen voor mensen met identiteitsproblemen. Iedereen is immers uniek en elke identiteit vraagt om een eigen benadering. Een deskundige hulpverlener zal u in de gesprekken helpen bij het ontwikkelen van uw eigen identiteit. Dit is een proces waarin u vooral zelf zult gaan moeten ervaren. U werkt bijvoorbeeld aan het verminderen van negatieve gedachten, het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en u oefent met het maken van keuzes. U ontdekt wat u onderscheidt van een ander en leert zo op een gezonde manier met uzelf omgaan.

Verschil

Als u tot bloei komt, merkt u het verschil. Een stabiele identiteit geeft zekerheid en zelfvertrouwen. Keuzes maken wordt makkelijker. Relaties aangaan en onderhouden geeft u minder spanning. Een positief beeld van uzelf en anderen maakt het leven mooier.

Neem contact met ons op, of stel uw vraag via het formulier rechts op deze pagina.

Cliëntverhaal: Mariska Venema (37) heeft een incestverleden

“Ik zat vol emoties en kon vaak niet helder nadenken over de keuzes en stappen die ik het beste kon zetten. De hulpverlener hielp mij steeds weer mijn motivatie helder te krijgen, zodat ik weloverwogen de stappen kon zetten naar mijn vader. Hierdoor heb ik richting mijn familie geen dingen gedaan of gezegd waar ik later spijt van zou kunnen krijgen.”

“Mijn problemen heb ik onder begeleiding van de hulpverlener voldoende aangepakt en ik verwacht in de toekomst geen hulp meer nodig te hebben. Als er nog weer eens een probleem zich voordoet dan zal ik zo weer voor het DMW kiezen. De hulpverlener heeft mij heel goed geholpen, ondersteund en goed inzicht gegeven in wie ik ben en waar ik sta. Ik kan nu de schade uit mijn jeugd een plek geven. Ik zie dit als de trouw en genade van de Heere God in mijn leven.”

De naam Mariska Venema is gefingeerd.

Online / Blended Hulpverlening

Bij Stichting Schuilplaats bieden wij ook hulpverlening aan in de vorm van een blended traject. Deze hulpvorm bieden wij aan bij identiteitsproblematiek. Indien deze vorm van hulpverlening u nieuwsgierig maakt, adviseren wij u om de verdere inhoudelijke informatie over blended hulpverlening te bekijken op de website www.blended-hulpverlening.nl.

Zoekt u hulp of kent u iemand die hulp zoekt?

Neem contact met ons op.